Leivad ja kuklid

Gluteenivaba leib (GV, KV)

Koostisosad:
1 l vett
50 g pärmi
100 g täisroosuhkrut
2 muna
400 g gluteenivaba jahu
400 g hirsijahu
350 g erinevaid jahusid (tatra-, jaanikauna-, linaseemnejahu)
20 g soola
70 g kookosrasva
100 g seemneid

Valmistamine:
Pane vesi, pärm, suhkur ja muna kaussi, sega need omavahel. Lisa segades jahu, seemed ja viimasena rasvaine. Sega ained ühtlaseks puderjaks massiks ja tõsta lusikaga leivavormi. Lase umbes 1 tund kerkida ja küpseta ahjus 200 C juures 1–1,5 h.

Lõunamaised kuklikesed (GV)

Koostisosad:
2 tassi gluteenivaba jahu
1/3 tassi võid (või kookosrasva)
2 ½ tl gluteenivaba küpsetuspulbrit
1 muna või 1 spl munaasendajat
1 tl soola
1/3 tassi riisi- või kitsepiima (võib asendada mõne taimse joogiga, nt riisijoogiga)

Valmistamine:
Sega kõik koostisosad, tükeldades noaga, kuni segu tundub ühtlane. Lisa 1/3 tassi riisipiima (või kitsepiima). Sega hästi, kuni taignast moodustub pallike. Lase sellel seista paar minutit. Võta lusikaga pallikesed või rulli taigen laiali ja lõika noaga meelepärased tükid. Küpseta umbes 200 C juures 40 min.

Uudised ja pakkumised e-posti!

Hoiame Sind kursis Via Naturale uudistega, uute toodete, sooduspakkumiste ning teiste teadetega, mis kliendile huvi pakuvad.