Taimsed pasteedid

India pähkli võie

1/2 tassi vett
1-2 sidruni mahl
1,5 tl kurkumit
1 küüslauguküüs
1,5 tl meresoola
1,5 tassi leotatud india pähkleid
hakitud murulauku
hakitud sellerit
hakitud punast paprikat
Purusta kõik ained blenderi või saumikseriga kreemja    konsistentsini, sega juurde 0,5 tassi hakitud punast paprikat, 0,5 tassi hakitud sellerivart, 0,5 tassi hakitud rohelist sibulat või murulauku.
Foto: Maire Vesingi

Hummus ehk kikerhernepasta

400 g konserveeritud kikerherneid
4 sl oliiviõli
1-3 spl tahiini seesamipastat
1 küüs purustatud küüslauku
1 sidrunit
soola
musta pipart
Pane kaussi nõrutatud kikerherned, veidi vett, sool, pipar, sidrunimahl, tahiini ning pressitud küüslauk. Purusta saumikseriga.Lisa oliivõli. Kui hummus on liiga paks, siis sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel. Serveeri värskete aedviljakangidega või rukkileival. Hummust võib kasutada ka nt keedetud munade täitmiseks.
Kaunistamiseks võid kasutada paprikapulbrit, hakitud maitserohelist, peenestatud vürtsköömneid vms.

Peedihummuse valmistamiseks lisada hummusele marineeritud keedetud peete (1 keedupeet, 1 sl külmpressitud oliiviõli, 1 tl palsamiveinäädikat, 1 küüs küüslauku, soola, pipart). Peetidel lasta enne hummusele lisamist paar tundi või üleöö marineerida.

Foto: peedihummus. Autor: Maire Vesingi.


Oapasteet

1  purki kidney ube või keedetud põlddube
1 hakitud sibul
1 väike balkažaan (soovi korral)
200 g purustatud tomateid
1-2  küüslauguküünt, purustatud
1-2 tl erinevaid kuivatatud maitsetaimi (nt basiilik, pune, tüümian)
paprikapulbrit või tšillit soovi korral
värsket peterselli

Prae sibul panni, lisa purustatud küüslauk. Lisa tükeldatud baklažaan või kabatšokk, lase haududa. Lisa oad ja purustatud tomatid, maitsesta ürtidega, hauta veel mõnda aega. Valminud toidul lase täielikult jahtuda. Seejärel maitsesta oliiivõliga ning püreesta ühtlaseks massiks. Naudi koos dipiaedviljade, rukkileiva või näkileibadega.

Kõrvitsaseemnepesto

100 g leotatud kõrvitsaseemneid
1 pott basiilikut
1 spl oliivõli
1 väike küüslauguküüs
sidrunimahl
meresoola
Purustada blenderis ühtlaseks massiks. Võib lisada ka päikesekuivatatud tomateid ja/või oliive.


Tofudipp

3 dl peenestatud pehmet tofut (nt Clearspring)
3 sl sidrunimahla
0,5 tl soola
0,25 tl sinepipulbrit
4 sl õli (oliivi- või seesamiõli)
natuke vett
soovi korral lisada maitseaineid – punase paprika pulber, must pipar või kurkum. Samuti sobivad värsked ürdid: till, sibul, murulauk, basiilik.

Pane kõik ained (v.a. õli) köögikombaini ja peenesta kreemjaks. Lisa peene nirena õli, pidevalt segades. Hoia enne serveerimist vähemalt tund aega külmikus. Sobib kasutada aedviljade dippimiseks või salatites hapukoore asemel.

 

Uudised ja pakkumised e-posti!

Hoiame Sind kursis Via Naturale uudistega, uute toodete, sooduspakkumiste ning teiste teadetega, mis kliendile huvi pakuvad.