Kreeka pähkli ja kastani kook

kastanikook

Koostisosad

4 mahemuna

130 g kookosõli või taimset margariini

210 g kooritud ja jahvatatud kreeka pähkleid

140 g roosuhkrut või palmisuhkrut

70 g kastanijahu

3 cl (30 g) konjakit või rummi

Glasuur: 15 g värsket apelsinimahla või munavalget + 100 -115 g tuhksuhkrut + jahvatatud vaniljet

 

Valmistamine

Klopi kookosõli või margariin poole suhkrukogusega. Lisa ülejäänud suhkur ja munad ükshaaval ning sega läbi. Lisa konjak, riisi-kastani jahu ning jahvatatud kreerka pähklid. Vala segu nelinurksesse või ristikülikukujulisse vormi, mis on eelnevalt vooderdatud küpsetuspaberiga.

Küpseta 35 minutit 150 C juures ning seejärel lase restil jahtuda. 

Glasuuri valmistamiseks lisa tuhksuhkur järk-järgult apelsinimahla või munavalge hulka, segades kiiresti, et glasuur muutuks tugevaks ja läikivaks. Kui konsistents on hea (mitte liiga vedel), vala glasuur koogi pinnale ja jaota metallspaatlit kasutades ühtlaselt laiali. Hoia vähemalt 30 minutit külmkapis, enne kui lõikad koogi suupärasteks tükkideks!



Laen...