Kreeka pähkli ja kastani kook
Koostisosad
4 mahemuna
130 g
või taimset margariini210 g kooritud ja jahvatatud kreeka pähkleid
140 g
või70 g
3 cl (30 g) konjakit või rummi
Glasuur: 15 g värsket apelsinimahla või munavalget + 100 -115 g tuhksuhkrut + jahvatatud vaniljet
Valmistamine
Klopi kookosõli või margariin poole suhkrukogusega. Lisa ülejäänud suhkur ja munad ükshaaval ning sega läbi. Lisa konjak, riisi-kastani jahu ning jahvatatud kreerka pähklid. Vala segu nelinurksesse või ristikülikukujulisse vormi, mis on eelnevalt vooderdatud küpsetuspaberiga.
Küpseta 35 minutit 150 C juures ning seejärel lase restil jahtuda.
Glasuuri valmistamiseks lisa tuhksuhkur järk-järgult apelsinimahla või munavalge hulka, segades kiiresti, et glasuur muutuks tugevaks ja läikivaks. Kui konsistents on hea (mitte liiga vedel), vala glasuur koogi pinnale ja jaota metallspaatlit kasutades ühtlaselt laiali. Hoia vähemalt 30 minutit külmkapis, enne kui lõikad koogi suupärasteks tükkideks!