Gluteenivabad takod maisijahust

Gluteenivabad takod maisijahust 


Need gluteenivabad takod on inspireeritud traditsioonilisest retseptist. Siin on kasutatud taimseid koostisosi nagu avokaado, paprika, rukkola, sibulad ja mais, kuid täidiseks sobib kõik, mida hing ihaldab. gluteenivabad takod maisijahust


Koostisosad 


125 g gluteenivaba MaVie maisijahu

75 g riisijahu

50 g gluteenivaba MaVie tapiokitärklist

30 g päevalilleõli

½ tl gluteenivaba MaVie küpsetuspulbrit

soola

100 ml käesooja vett (või 50 ml vett ja 50 ml taimset piima)

Täidis omal valikul: punane sibul, paprika, avokaado, mais, punased oad, tomatid, salat

Kastme variandid: sidruniga maitsestatud sojajogurt, guacomole õi vürtsikas tomatipüree


Valmistamine


Sega jahud tärklise, küpsetuspulbri ja mõne sõrmeotsatäie soolaga. Moodusta jahust koonusekujuline torn, mille keskele tee süvend. Lisa soe vesi ja õli. Sega niikaua, kuni tainas on ühtlane. Lase umbes 30 minutit seista.

Samal ajal valmista garneering – pese ja tükelda aegviljad, kurna oad ja mais.

Valmista üks või mitu kastme varianti. Näiteks sega tomatikaste tšilliga või valmista guacomole – purusta kahvliga avokaado ja lisa sellele sidrunimahla, hakitud sibulat, soola ja pipart. Võid segada ka (soja)jogurti sidruni, soola ja piparaga.

Jaga tainas kuueks võrdseks pallikeseks. Aseta jahuga ülepuistatud küpsetuspaberile ning rulli tainarulliga lamedaks. Vajadusel kasuta toidukilet, asetades selle tortilla ja tainarulli vahele. Kui tahad ühtlaselt ümara kujuga tortillasid, siis kasuta seejärel taldrikut ümara ringi lõikamiseks.

Küpseta  igat tortillad väga kuumal pannil 1-2 minutit kummaltki poolelt. Tainas peab küpsetades veidi paisuma.

Aseta tortillad üksteise peale ning kata need peale iga tortilla lisamist toidukilega. Äsja küpsetatud tortilla võib olla üsna rabe. Säilitades taldrikul soojust ja niiskust, aitab see hoida tortillasid pehmena.

Aseta tortilladele meelepärane täidis ja murra takodena kokku. Head isu!

Laen...