Gluteenivaba porgandikook

Gluteenivaba porgandikook

See vegan ja gluteenivaba porgandikook on väga populaarne Ameerika Ühendriikides ja Inglismaal. Siin retseptis on seda kohendatud ja valmistatud taimsetest toorainetest ning lisatud on gurmeekreemi ja India pähkleid. 


Koostisained: gluteenivaba porgandikook

100 g Ma Vie sorgojahu

10 g mandli või India pähkli puru

100 g roosuhkrut

1 tl Ma Vie küpsetuspulbrit

180 g puuvilju, siin on kasutatud ananassi ja banaani

50 g päevalille või viinamarjaseemneõli

150 g riivitud porgandeid

Kaneel

Muskaatpähkel

Vanilje


Kreem (valikuline):

100 g soolata India pähkleid

40 ml agaavi-  või vahtrasiirupit

10 ml sidrunimahla

80 ml kookoskreemi

30 ml (umbes 2 spl) kookosõli

Valmistamine

Ettevalmistus

Pane kuivained kaussi: sorgojahu, pähklipuru, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa puuviljade viljaliha ja taimeõli. Sega hoolikalt koostisained. Lisa vürtse: kaneel, muskaatpähkel ja vanilje. Koori ja riivi porgandid ning lisa need tainasse, sega läbi.

Küpsetamine

Kui soovid koogi vahele lisada ka kreemi, siis kasuta kõrgemat küpsetusvormi, et saaksid koogi hiljem pooleks lõigata. Või kasutada ka kahte samasugust küpsetusvormi. Vooderda vorm küpsetuspaberiga ja kalla tainas sisse. Küpseta ahjus 30 minutit 180 kraadi juures. Noa otsaga katsudes saad testida kas kook on küpsenud.

India pähkli kreemi valmistamine

Pane eelmisel päeval või vähemalt tund enne kasutamist India pähklid keeva veega täidetud kaussi, et neid pehmemaks muuta. Kreemi tegemiseks kurna need ja mikserda neid koos teiste koostisosadega, et teha võimalikult sametine ja ühtlane kreem. Pane valminud kreem koogi peale ja vahele. Hoia serveerimiseni külmas. Naudi!

Laen...