Gluteenivaba porgandikook
Gluteenivaba porgandikook
See vegan ja gluteenivaba porgandikook on väga populaarne Ameerika Ühendriikides ja Inglismaal. Siin retseptis on seda kohendatud ja valmistatud taimsetest toorainetest ning lisatud on gurmeekreemi ja India pähkleid.
Koostisained: 
100 g
10 g mandli või India pähkli puru
100 g roosuhkrut
1 tl
180 g puuvilju, siin on kasutatud ananassi ja banaani
50 g päevalille või viinamarjaseemneõli
150 g riivitud porgandeid
Muskaatpähkel
Kreem (valikuline):
100 g soolata India pähkleid
40 ml
või10 ml sidrunimahla
80 ml kookoskreemi
30 ml (umbes 2 spl)
Valmistamine
Ettevalmistus
Pane kuivained kaussi: sorgojahu, pähklipuru, suhkur ja küpsetuspulber. Lisa puuviljade viljaliha ja taimeõli. Sega hoolikalt koostisained. Lisa vürtse: kaneel, muskaatpähkel ja vanilje. Koori ja riivi porgandid ning lisa need tainasse, sega läbi.
Küpsetamine
Kui soovid koogi vahele lisada ka kreemi, siis kasuta kõrgemat küpsetusvormi, et saaksid koogi hiljem pooleks lõigata. Või kasutada ka kahte samasugust küpsetusvormi. Vooderda vorm küpsetuspaberiga ja kalla tainas sisse. Küpseta ahjus 30 minutit 180 kraadi juures. Noa otsaga katsudes saad testida kas kook on küpsenud.
India pähkli kreemi valmistamine
Pane eelmisel päeval või vähemalt tund enne kasutamist India pähklid keeva veega täidetud kaussi, et neid pehmemaks muuta. Kreemi tegemiseks kurna need ja mikserda neid koos teiste koostisosadega, et teha võimalikult sametine ja ühtlane kreem. Pane valminud kreem koogi peale ja vahele. Hoia serveerimiseni külmas. Naudi!