Gluteenivaba kook punaste marjade ja kookosvahukoorega

Koostisosad gluteenivaba kook marajdega

200 g Mavie gluteenivaba pirukapõhja segu või küpsetussegu
1 muna
4 tl agaavi-  või vahtrasiirupit  
3 spl õli
400- 500 g värskeid või külmutatud marju: maasikaid, vaarikaid, sõstraid, põldmarju, mustikaid
40 cl külma kookoskreemi
Soovi korral: vaniljepulbrit


Valmistamine

1. Valmista pirukapõhja segu, segades puulusikaga kokku vajalikud komponendid: pirukapõhja jahu, 2 tl agaavisiirupit, 1 muna, õli. Lisa veidi vett (ca 5 cl), et saada ühtlane, veidi kleepuv konsistents. Küpsetusseguga tainast tehes, jälgi ka pakendil olevat õpetust.

Aseta tainas jahuga kaetud küpsetuspaberile ning rulli laiali. Seejärel pane tainas koos küpsetuspaberiga küpsetusvormi nii, et tainale jääksid kõrgemad ääred. Torka kahvliga tainasse augud ning küpseta 180 C juures ca 25 minutit. 

2. Kookosvahukoore valimistamiseks kasuta elektrilist mikserit.  Esmalt sega kookoskreem (või kookoskoore paksem valge osa) 2 spl agaavisiirupiga ja aseta 10 minutiks külmkappi. 

Kui kreem on piisavalt külm, vahusta seda mikseriga 3-4 minutit. Lisa soovi korral veidi vaniljepulbrit. 

3. Määri kookosvahukoor jahtunud pirukapõhjale. Vahetult enne serveerimist aseta pirukapõhjale ettevaatlikult marjad. Head isu!

 

Laen...