Tagurpidi õunakook riisi-kastanijahuga

See tagurpidi õunakook on ideaalne magustoit pühapäeva õhtusse. Karamelliseeritud õunad sobivad suurepäraselt kastanite gurmeemaitsega. Tõeline nauding!



Koostisosadgluteenivaba tagurpidi õunakook Primeal

140 g MaVie pooltäistera riisijahu

60 g Prim kastanijahu

4 muna

100 g taimset õli  või 120 g margariini

150 g suhkrut (70 g karamelli jaoks, 80 g koogi sisse)

3 õuna

1 kuhjaga teelusikatäis gluteenivaba küpsetuspulbrit

Veidi sidrunimahla



Karamelli valmistamine

Kalla 70 g suhkrut väikesele pannile. Lisa 22 ml vett (22 g) ja veidi sidrunimahla. Kuumuta umbes 10 minutit kuni moodustub karamell. Ära vahepeal sega. Kalla valminud karamell koogivormi põhja.


Õunte ettevalmistamine

Koori õunad. Lõika poolteist õuna viiludeks ja moodustage neist kivistunud karamellile rosett. Tükelda ülejäänud õunad noa või köögikombaini abil väga väikesteks tükkideks, et need hiljem taignasse lisada.


Koogitaigna valmistamine

Sega omavahel riisi- ja kastanijahud. Vispelda ülejäänud suhkur ja munad. Lisa õli, seejärel jahud ja küpsetuspulber. Sega hulka hakitud õunad. Vala tainas õunte roseti peale. Silu pinda spaatliga.


Küpsetamine

Küpseta kooki umbes 30–35 minutit 180 kraadi juures. Seda, kas kook on küpsenud, saad testida, kui paned noa otsa taigna keskele – see peaks kuivaks jääma. Lase koogil enne vormist väljavõtmist jahtuda. Serveeri soojalt või külmalt.

Laen...