Pitsapõimik

Tahaksid pitsat? Siin on sulle midagi erilist ja loomulikult gluteenivaba. See kodune pitsa avaldab muljet su sõpradele ja perekonnale. Proovi järele!


Koostisosad pitsapõimik

175 g Ma Vie gluteenivaba pitsajahu

300 g kirsstomateid

½  mozzarella juustu palli

Kimp basiilikut

1 spl sidrunimahla

1 spl oliiviõli

Soola, pipart



Pitsataigna valmistamine

Sega pitsajahu 135 ml leige veega, lisa supilusikatäis oliiviõli ja sidrunimahla. Sega kuniks saad pehme taignapalli. Rulli tainas jahuga kaetud küpetuspaberil taignarulliga lahti. Lõika noaga välja suur ovaalne tükk. Lõika pikkupidi taignast ribad nii, et jätad keskmise osa terveks (täidise jaoks, umbes 1/3 taignast; vt pilti allpool).


Pitsa täidise valmistamine

Lõika kirsstomatid pooleks ning nõruta neid, et veidi vedelikku vähendada. Paiguta need taigna keskosale. Lisa mozzarella tükid ja basiilikulehed. Maitsesta soola ja pipraga.


Pitsa põimimine

Sulge pitsa tõstes eelnevalt lõigatud pitsaribad keskele täidise peale, paigutades need risti-rästi (vt pilti), et teha põimik. Lõpetuseks pintselda pitsat pealt oliiviõliga. 

pitsapõimik 1. etapppitsapõimik 2. etapp


Küpsetamine

Küpseta pitsat eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Jälgi taigna värvust ning kohenda valmimise aega vastavalt. Lõika pitsa koheselt lahti, et seda soojana süüa või jäta restile jahtuma. Maitseb kõige paremini soojana. 

Laen...