Pitsapõimik
Tahaksid pitsat? Siin on sulle midagi erilist ja loomulikult gluteenivaba. See kodune pitsa avaldab muljet su sõpradele ja perekonnale. Proovi järele!
Koostisosad 
175 g
300 g kirsstomateid
½ mozzarella juustu palli
Kimp basiilikut
1 spl sidrunimahla
1 spl
Soola, pipart
Pitsataigna valmistamine
Sega pitsajahu 135 ml leige veega, lisa supilusikatäis oliiviõli ja sidrunimahla. Sega kuniks saad pehme taignapalli. Rulli tainas jahuga kaetud küpetuspaberil taignarulliga lahti. Lõika noaga välja suur ovaalne tükk. Lõika pikkupidi taignast ribad nii, et jätad keskmise osa terveks (täidise jaoks, umbes 1/3 taignast; vt pilti allpool).
Pitsa täidise valmistamine
Lõika kirsstomatid pooleks ning nõruta neid, et veidi vedelikku vähendada. Paiguta need taigna keskosale. Lisa mozzarella tükid ja basiilikulehed. Maitsesta soola ja pipraga.
Pitsa põimimine
Sulge pitsa tõstes eelnevalt lõigatud pitsaribad keskele täidise peale, paigutades need risti-rästi (vt pilti), et teha põimik. Lõpetuseks pintselda pitsat pealt oliiviõliga.
Küpsetamine
Küpseta pitsat eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Jälgi taigna värvust ning kohenda valmimise aega vastavalt. Lõika pitsa koheselt lahti, et seda soojana süüa või jäta restile jahtuma. Maitseb kõige paremini soojana.