Banaanileib kastanijahuga

Koostisosad banaanileib kastanijahuga

4 keskmise suurusega banaani

150 g kastanijahu

100 g purustatud pähkleid (nt Kreeka-, pekaani- või metspähkleid)

1 tl gluteenivaba küpsetuspulbrit

2 tl kaneeli

näpuotsaga soola

1 tl vaniljet

3 spl sulatatud võid või kookosõli

2 muna

1 spl vahtrasiirupit

2 tl õunasiidri äädikat


Valmistamine

Koori banaanid ning purusta need kahvliga.

Purusta pähklid.

Sega kokku kastanijahu, purustatud pähklid, küpsetuspulber, kaneel ja näpuotsatäis soola.

Sulata või (või kasuta kookosõli) ning aseta see kõrvale jahtuma.

Klopi lahti munad, sega sisse vahtrasiirup, vanilje ja õunasiidri äädikas ning lisa see segu eelnevalt ettevalmistatud kuivale segule.

Sega sisse purustatud banaanid ning viimasena või/kookosõli.

Pane segu leivaküpsetusvormi, mis on kaetud küpsetuspaberiga.

Pane leib küpsema eelsoojendatud ahju 50 minutiks ja umbes 200 kraadi juures. Jälgi küpsemist ja reguleeri aega või kraade vastavalt ahjule. Banaanileib on valmis, kui hambatikuga proovides jääb tikk kuivaks.

Ahjust välja võttes lase banaanileival veidi jahtuda. 

Head isu!


Algne retsept on pärit Nirvana Cakery'st. 

Laen...