Banaanileib kastanijahuga
Koostisosad 
4 keskmise suurusega banaani
150 g
100 g purustatud pähkleid (nt Kreeka-, pekaani- või metspähkleid)
1 tl
2 tl
näpuotsaga soola
1 tl
3 spl sulatatud võid või
2 muna
1 spl
2 tl
Valmistamine
Koori banaanid ning purusta need kahvliga.
Purusta pähklid.
Sega kokku kastanijahu, purustatud pähklid, küpsetuspulber, kaneel ja näpuotsatäis soola.
Sulata või (või kasuta kookosõli) ning aseta see kõrvale jahtuma.
Klopi lahti munad, sega sisse vahtrasiirup, vanilje ja õunasiidri äädikas ning lisa see segu eelnevalt ettevalmistatud kuivale segule.
Sega sisse purustatud banaanid ning viimasena või/kookosõli.
Pane segu leivaküpsetusvormi, mis on kaetud küpsetuspaberiga.
Pane leib küpsema eelsoojendatud ahju 50 minutiks ja umbes 200 kraadi juures. Jälgi küpsemist ja reguleeri aega või kraade vastavalt ahjule. Banaanileib on valmis, kui hambatikuga proovides jääb tikk kuivaks.
Ahjust välja võttes lase banaanileival veidi jahtuda.
Head isu!
Algne retsept on pärit Nirvana Cakery'st.