Gluteenivabad Oreo küpsised
Kuidas oleks teha gluteenivabasid Oreo küpsiseid? Sinu lapsed oleks ilmselt üliõnnelikud! Need küpsised on väga populaarsed ja ära tuntavad oma musta ja valge värvi poolest. Küpsis kahe kakao küpsise ja kreemise vanilje täidisega.
Koostisosad
190 g
150 g roosuhkrut + 125 g tuhksuhkrut
60 g magustamata kakaopulbrit
1 muna
250 g pehmet margariini või kookosrasva (150 g küpsiste jaoks, 100 g täidisele)
2 tl
1 vanillikaun
Valmistamine
Küpsise taigna valmistamine
Vispelda 150 g margariini 150 g roosuhkruga, kuni segu muutub õhuliseks. Sega sisse muna ja pooled vanillikauna seemned. Teises kausis sega omavahel riisijahu, küpsetuspulber ja kakao. Lisa kuivade koostisosade segu margariini ja suhkru segule ning sega kuni tainas on ühtlane. Pane tainas toidukilesse ja jahuta külmkapis tund aega.
Küpsiste küpsetamine
Jahusel pinnal rulli tainas umbes 3 mm paksuseks. Lõika taignast ringid, näiteks kasutades ümmargust vormi või klaasi ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuumuta ahi 180°C kraadini ja küpseta 10-12 minutit. Lase küpsistel enne ahjuplaadilt eemaldamist veidi jahtuda.
Täidise valmistamine ja küpsiste kokkupanek
Vispelda 100 g margariini tuhksuhkruga ja teise poole vanillikauna seemnetega. Küpsiste kokkupanekuks määri täidis ühe küpsise alumisele poolele ning seejärel aseta kreemi peale teine küpsis ja suru küpsised omavahel õrnal kokku.
Head isu!