Köögivilja nagitsad
Need köögivilja nagitsad panevad suu vett jooksma ka nagitsasõpradest lastel.
Koostisosad
60 g
130 g peeneks hakitud tooreid köögivilju, antud retseptis on kasutatud 70 g porgandeid ja 60 g brokolit
60 ml vett
Maitsestamiseks soola ja pipart
Valikuline: mooniseemneid või riivsaia
Valmistamine
Koori ja riivi porgandid. Haki brokoli õisikud käsitsi või köögikombainis väikesteks tükkideks. Pane sorgojahu kaussi, lisa natuke vett ja sega kuni jahu tükid on kadunud. Lisa ülejäänud vesi ja maitsesta. Lisa segule köögiviljad ja sega korralikult. Nagitsaid vormi kas käte või kahe lusika vahel pallikesteks. Aseta nagitsad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, soovi korral võid nagitsaid veeretada ka mooniseemnete või riivsaia sees. Küpseta nagitsaid 200°C kraadises ahjus 15 minutit. Serveeri nagitsaid koos oma lemmiku dipikastmega.
Head isu!