Kolmekihiline gluteenivaba šokolaadikook

Vähese suhkrusisaldusega ja ilma loomsete rasvadeta retsept tagab suurepärase maitsete tasakaalu!
Koogi tegemise kolm etappi on kiired ja lihtsad tänu šokolaadikooki jahusegule.

Koostisosad

200 g MaVie gluteenivaba šokolaadikoogi jahusegu
100 g kookospähkliõli (60g koogipõhjale, 30g ganachile, 10g šokolaadivahule)
4 tervet muna
40 ml taimset piima
165 g šokolaadi, 70% kakao sisaldusega (65 g ganache ja 100 g šokolaadivahu jaoks)
40 g pähkli- või mandlivõid

Viimistluse jaoks: kakaopulbrit

Valmistamine

1. etapp: Valmistage gluteenivaba koogipõhi šokolaadikoogi jahusegust
Valage kaussi 200g šokolaadikoogi jahusegu, lisage taimne piim, 2 tervet muna ja 60g sulatatud koosospähkliõli. Segage miksriga segu läbi, kuni taigen muutub kergelt vahuseks. Saadud segu valada küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusvormi. Küpsetada eelsoojendatud ahjus 180c juures 20 minutit. Laske koogipõhjal jahtuda.

2. etapp: šokolaadiganache valmistamine
Asetage kaussi 65 g tükeldatud šokolaadi, 40g pähkli- või mandlivõid, 30g kookospähkliõli. Sulatage kuumaveevannil ja segage sulanud segu ühtlaseks. Veenduge, et segu sisse ei satuks tilkagi vett, mis rikub koheselt šokolaadikreemi. Valage saadud segu koogivormis jahtunud koogipõhjale ning siluge kiht ühtlaseks. Jätke jahtuma.

3. etapp: šokolaadivahu valmistamine
Sulatage kuumaveevannil ülejäänud 100 g šokolaadi 10 g kookosõli. Segage sulanud segu hästi läbi. Eraldage munavalged munakollastest. Segage munakollased sulatatud šokolaadisegule. Munavalged kloppige kõvaks vahuks ning lisage siis saadud segule. Määrige šokolaadivaht jahtunud ganache’i kihile. Hoidke kooki enne serveerimist 6 tundi külmikus. Enne serveerimist kaunistage kook pealt kakaopulbriga

Laen...