Hummus

Koostisosad

400 g konserveeritud kikerherneid
4 sl oliiviõli
1-3 spl tahiini seesamipastat
1 küüs purustatud küüslauku
1 sidrunit
soola
musta pipart

Kaunistamiseks võid kasutada paprikapulbrit, hakitud maitserohelist, peenestatud vürtsköömneid vms.

Valmistamine

Pane kaussi nõrutatud kikerherned, veidi vett, sool, pipar, sidrunimahl, tahiini ning pressitud küüslauk. Purusta saumikseriga. Lisa oliivõli. Kui hummus on liiga paks, siis sega juurde veidi vett või oliiviõli. Õige hummus peaks olema kreemjas, ent mitte vedel.

Serveeri värskete aedviljakangidega või rukkileival. Hummust võib kasutada ka nt keedetud munade täitmiseks.

Peedihummuse valmistamiseks lisada hummusele marineeritud keedetud peete (1 keedupeet, 1 sl külmpressitud oliiviõli, 1 tl palsamiveinäädikat, 1 küüs küüslauku, soola, pipart). Peetidel lasta enne hummusele lisamist paar tundi või üleöö marineerida.

 

Laen...