Tamarindiekstrakt

HCA ei ole vitamiin, kuid see aitab kaalu langetada. Selle toidulisandi võttis esmakordselt kasutusele farmaatsiahiiglane Hoffmann-LaRoche. Loomadega tehtud katsetes leiti, et HCA aeglustab rasva tootmist1 ja vähendab isu2. Hüdroksüsidrunhapet on laialdaselt testitud ning leitud, et seda on turvaline kasutada.
HCA inhibeerib ensüümi, mis muudab suhkru rasvaks. Kehas kasutatakse toidus leiduvad süsivesikud kütuseks esmajärjekorras ja talletatakse lühiajaliste energiavarudena - glükogeenina. Igasugune üleliig muudetakse ensüüm ATP-tsitraat-lüaasi abil rasvaks. HCA hoiab selle ensüümi aktiivsust maas. HCA tarvitamisel kaalulangetusprogrammi osana on oluline küllastatud rasvadega mitte liialdada, kuna see takistab ainult süsivesikute rasvaks muutmist, mitte toiduga saadud rasvade kasutamist kehas.
HCA võib vähendada ka rasva ja kolesterooli sünteesi kehas. Seda on kinnitanud loomkatsed ja tõenäoliselt võib HCA aidata ka inimesi, kellel on kõrge kolesteroolitase. On tõendusi, et HCA aitab põletada kaloreid ning tõstab energiataset3.
Hiljutine katse, mis viidi läbi Maastrichti Ülikoolis Hollandis, kinnitas, et HCA on tugev isu peletaja, mis aitab kaalu alandada ilma kahjustavate kõrvaltoimeteta. Topeltpimedas platseebokontrollitud randomiseeritud uuringus said 12 meest ja naist kahe nädala jooksul iga päev kolm korda tomatimahla. Seejärel tehti kahenädalane paus. Pärast jaotati grupp kaheks - ühed osalejad jõid tomatimahla platseeboga, teiste mahlas oli 300 mg HCA-d ja nii kolm korda päevas kahe nädala vältel.
Ainult need, kes said HCA-ga mahla, sõid vähem (umbes 15-30% vähem kaloreid). Kusjuures need isikud ei proovinud teadlikult vähem süüa - nad piiranud oma toitumist ega kaotanud seega toidust saadud naudingut. Lihtsalt juhtus, et nad sõid vähem. Nad kaotasid võrreldes teistega rohkem kaalu, keskmiselt 0,5 kg nädalas rohkem4.
Kuigi hüdroksüsidrunhappega tehtud uuringuid on veel vähe, on tõestatud, et selle manustamine on ohutu ning võib aidata kaasa kaalu alandamisele, vähendades isu ning vältides üleliigsete süsivesikute rasvaks muutmist.
Parima kvaliteediga HCA leiate Via Naturale e-poest!
Loe lähemalt tervisliku kaalulangetamise põhimõtete kohta siit
Allikad:
1.Chee H, Romsos DR, Leveille GA. Influence of hydroxycitrate on lipogenesis in chickens and rats. Journal of Nutrition 1077: 107:112-119.
2. Rao RN, Sakariah KK. Lipid-lowering and antiobesity effect of hydroxycitric acid. Nutrition Research 1988;8:209-212.
3. Preuss HG, Garis RI, Bramble JD, et al. Efficacy of novel calcium/potassium salt of hydroxycitric acid in weight control. International Journal of Clinical Pharmacology Research 2005; 25 (3): 133-144.
4. M.S. Westerterp-Plantenga and E.M.Kovacs „The effect of hydroxycitrate on energy Intake and satiety in overweight humans“, International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders, Vol 26 (6), 2002, pp 870-872.
Hiljutine katse, mis viidi läbi Maastrichti Ülikoolis Hollandis, kinnitas, et HCA on tugev isu peletaja, mis aitab kaalu alandada ilma kahjustavate kõrvaltoimeteta. Topeltpimedas platseebokontrollitud randomiseeritud uuringus said 12 meest ja naist kahe nädala jooksul iga päev kolm korda tomatimahla. Seejärel tehti kahenädalane paus. Pärast jaotati grupp kaheks - ühed osalejad jõid tomatimahla platseeboga, teiste mahlas oli 300 mg HCA-d ja nii kolm korda päevas kahe nädala vältel.

Kuigi hüdroksüsidrunhappega tehtud uuringuid on veel vähe, on tõestatud, et selle manustamine on ohutu ning võib aidata kaasa kaalu alandamisele, vähendades isu ning vältides üleliigsete süsivesikute rasvaks muutmist.
Parima kvaliteediga HCA leiate Via Naturale e-poest!
Loe lähemalt tervisliku kaalulangetamise põhimõtete kohta siit
Allikad:
1.Chee H, Romsos DR, Leveille GA. Influence of hydroxycitrate on lipogenesis in chickens and rats. Journal of Nutrition 1077: 107:112-119.
2. Rao RN, Sakariah KK. Lipid-lowering and antiobesity effect of hydroxycitric acid. Nutrition Research 1988;8:209-212.
3. Preuss HG, Garis RI, Bramble JD, et al. Efficacy of novel calcium/potassium salt of hydroxycitric acid in weight control. International Journal of Clinical Pharmacology Research 2005; 25 (3): 133-144.
4. M.S. Westerterp-Plantenga and E.M.Kovacs „The effect of hydroxycitrate on energy Intake and satiety in overweight humans“, International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders, Vol 26 (6), 2002, pp 870-872.